Home

 • Welkom bij de Vereniging Chirurgie voor Medisch Studenten (VCMS), Maastricht

  VCMS is een vereniging voor studenten met een intrinsieke motivatie in een van de chirurgische specialismen. Een van de doelstellingen van onze vereniging is het implementeren van chirurgisch onderwijs, door middel van masterclasses en workshops, in additie op het reguliere bachelor curriculum. Tevens bieden wij de mogelijkheid tot het uitvoeren van onderzoeken.

  Ook in de andere studentensteden is VCMS opgericht. Al deze verenigingen zijn verbonden middels het overkoepelende orgaan VCMS Nederland. Vanuit hier zullen ook gezamenlijk (sociale) activiteiten worden georganiseerd, zodat je niet alleen de leden van je eigen vereniging leert kennen maar ook deze van andere steden.

 • VCMS staat voor Vereniging Chirurgie voor Medisch Studenten. De naam suggereert het al, de VCMS is bedoelt voor bachelorstudenten geneeskunde. En dan met name deze die en bijzondere interesse hebben in de snijdende specialismen, die zich hier in willen verdiepen en actief hun kennis en vaardigheden uit willen breiden.

  Dit klinkt wellicht nog een beetje vaag. Hoe kun je je als bachelorstudent hier meer in verdiepen? Hoe kun je je vaardigheden uitbreiden? Moet je dan nog meer studeren in de UB? Nog meer gaan DOTten? Nee! Don’t worry! Wij hebben een leukere optie voor je!

  Middels het organiseren van diverse masterclasses en workshops willen wij de chirurgie meer onder de aandacht brengen. Deze masterclasses en workshops gaan over zeer uiteenlopende onderwerpen en zullen worden gegeven door verschillende, enthousiaste specialisten. Kijk eens bij de activiteiten als je een indruk wilt hebben wat er afgelopen jaar allemaal is georganiseerd.

  Was dit alles?
  Het houdt niet op bij de masterclasses en workshops! Tevens streven wij elk jaar naar het bezoeken van een congres, zodat je al eens kunt meemaken hoe een congres er aan toe gaat en de sfeer kunt proeven. Eerdere jaren hebben wij voor een select aantal leden de mogelijkheid weten te bieden om naar het jaarlijkse European Vascular Course te gaan.

  Natuurlijk mogen we ook het sociale aspect niet vergeten, we zijn en blijven natuurlijk student in het bourgondische Limburg! Daarom organiseren wij een aantal borrels en zijn wij actief bij de activiteiten van VCMS Nederland.

   

 • Wat kan je van ons verwachten?
  Twee keer per maand, meestal op de dinsdagavond, zal een activiteit georganiseerd worden door VCMS Maastricht. Dit zijn gevarieerde activiteiten; we organiseren masterclasses, workshops, symposia en  wij besteden  aandacht aan het in contact komen met wetenschappelijk onderzoek.
  Bij een aanwezigheid van 80% of meer krijg je aan het eind van het jaar een certificaat van deelname. Daarnaast kun je voor een gereduceerde prijs naar landelijke activiteiten van VCMS Nederland gaan, die een aantal keer per jaar worden georganiseerd door heel Nederland.

  Wat verwachten we van jou gedurende je lidmaatschap?
  Aanwezigheid bij activiteiten is in principe altijd verplicht, behalve wanneer anders aangegeven. Wij verwachten van jou een goede (korte) voorbereiding voorafgaande van de activiteiten en een actieve participatie tijdens de activiteiten.
  Contributiegeld bedraagt 60 euro per jaar, waarvan 50 euro naar VCMS Maastricht gaat, en 10 euro naar VCMS Nederland.

  Hoe solliciteer je?
  Tweede- en derdejaars geneeskunde studenten, of fase 1 AKO studenten, kunnen solliciteren voor VCMS Maastricht. Momenteel zijn de sollicitaties gesloten, deze zullen aan het eind van het academisch jaar weer open gaan.  Sollicitaties worden beoordeeld op basis van je CV en motivatiebrief (max 1 A4).

  Ben jij al verder in je opleiding? Kijk dan voor meer info op de site van VCMS Nederland en solliciteer voor de Master Acadamy!