Symposium ‘Learning Outside The Box’

Op donderdag 10 juni 2021 vindt het symposium ‘Learning Outside the Box’ van VCMS Leiden plaats. Tijdens deze avond zullen er drie onderwerpen aan bod komen die ieder op hun eigen manier in het thema staan van grenzen verleggen, met o.a. internationale spreker uit Boston, Harvard Medical School.

Allereerst zal worden gediscussieerd over de opleiding Heelkunde: ‘vroeger vs. nu’. Hierin zullen een specialist en AIOS tegenover elkaar zitten en zullen de (toekomstige) veranderingen binnen de opleiding centraal staan. Vervolgens zal een van de meest innovatieve en veelbelovende chirurgische technieken worden besproken, namelijk ‘Image Guided Surgery’. Hierin zal immunofluorescentie voor tumorresecties aan bod komen. Tot slot zal een hoog gewaardeerd Amerikaans plastisch chirurg, en tevens opleider bij Harvard Medical School, bij het symposium aansluiten. Hij zal vertellen over de nieuwste technieken binnen ‘Surgical Pain Management’ en over de chirurgische opleiding in de USA. 

Al met al, een bundel van enorm interessante onderwerpen in het kader van ‘outside the box’ leren. Een streven en doel waar VCMS Leiden volledig voor staat! 

Wanneer: 10 juni 2021
Tijd: 19:00 - 21:30 uur
Waar: Zoom
Voor wie: alle geïnteresseerde geneeskunde studenten
Kosten: €2,- (gratis voor huidige leden van VCMS Leiden)

Meld je aan via de volgende link: https://vcmsarchief.nl/eventespresso/archieven/events/vcms-leiden-learning-outside-the-box-symposium

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *