Workshop & Masterclass: Aorta

Maandag 3 februari heeft de workshop & masterclass: Aorta plaatsgevonden.

De avond begon met een lezing van dr. Van Leeuwen (Thoraxchirurgie) over de thoracale aorta. De leden hebben onder andere geleerd over de pathofysiologie en de behandeling van aortaboog aneurysma’s. De boogvervanging is uitgelicht, maar ook de Bentall procedure werd besproken.

Aansluitend was er een lezing van dr. Ten Raa (Vaatchirurgie) over de abdominale aorta. Ook hier werd natuurlijk de anatomie doorgesproken, maar deze lezing ging vooral in op alle verschillende stent mogelijkheden. De werkingsmechanisme van de stents werden duidelijk uitgelegd, maar ook welke stent wanneer gebruikt wordt. Onder andere de ‘Chimney’, ‘EVAR’ en ‘Fenestrated EVAR’ zijn langs gekomen. Aan de hand van meerdere filmpjes werd het verschil tussen al deze stents steeds duidelijker voor de leden!

Om het verschil in stents nog net iets duidelijker te maken waren er aansluitend 3 rondes workshops. Aan de hand van casuïstiek en extra uitleg van de professionals konden de leden zelf aan de slag! De Thoraflex, EVAR en FEVAR kwamen in deze workshops langs.

Door leerzame lezingen en interessante workshops weten de leden nu het fijne van de aorta en het behandelen met stents!

Voor meer foto’s van deze avond, klik hier

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *