Over ons

Welkom bij de Vereniging Chirurgie voor
Medisch Studenten (VCMS), Rotterdam

Heb jij interesse in de chirurgie en zou je naast heVCMS homepage Nederland [5]t regulier onderwijs meer diepgang in chirurgisch onderwijs willen? Of twijfel je of de chirurgie wel iets is voor jou en ben je op zoek naar een manier om je te verdiepen in het vak? Dan is VCMS iets voor jou!

Wat is VCMS?
Vereniging Chirurgie voor Medisch Studenten is een landelijke organisatie opgericht voor en door studenten met een interesse in de chirurgie, dit naar model van de Surgical Societies die in de UK en US gebruikelijk zijn.

Wat is de missie van VCMS Rotterdam?
De missie van VCMS Rotterdam is om studenten met deze interesse in de chirurgie een platform te bieden om in een open werkomgeving met medestudenten en specialisten deze interesse verder uit de diepen, uit te breiden en vorm te geven.

Dit proberen we te faciliteren met behulp van een jaarprogramma bestaande uit praktische workshops, seminars, masterclasses, excursies en lezingen gegeven door artsen uit snijdende en aanverwante specialismen. Hiernaast zal vooral ook aandacht zijn voor wetenschappelijk onderzoek binnen de chirurgie en de niet-snijdende vaardigheden die voor een chirurg van belang zijn (zoals o.a. communicatie en samenwerking).